fethiye-piknik-alanlari-1

Fethiye Piknik Alanları: 10 Harika Piknik Yeri

Geleneksel bir Türk aktivitesi olan piknik, 7’den 70’e herkes tarafından seviliyor. Bu sebeple sıkça Fethiye piknik alanları araştırması yapılıyor. Yeni yerler keşfetmek, sevdiklerimizle huzurlu bir süreç yaşamak için pikniğin yapıldığı yer önemli. Her yerde semaver hazırlamak, mangal yakmak aynı keyfi vermiyor ne yazık ki. Çünkü onu güzelleştiren çok sayıda unsur var. Yemyeşil bir alan olması, deniz kenarında olması, şehirden bir nebze uzak olması bunlara örnek olarak verilir. Ayrıca sessiz sakin bir yer istiyor herkes.

fethiye-piknik-alanlari-2
Fethiye Piknik Alanları

Fethiye halkı için piknik önemli bir aktivite. Şehrin neresinde bir ağaç gölgesi bulunsa hemen altına iki kamp sandalyesi atılıyor. Çünkü bölgenin hava sıcaklığı oldukça yüksek. Üstüne bir de mangal yakmaya izin veriliyorsa o gün harika geçecek anlamına geliyor. Ama gerek şehrin insanı için gerekse de buraya kısa süreli tatil amaçlı gelen yerli ve yabancı turistler için Fethiye piknik alanları bulmak bir sorunsala dönüşebiliyor. Fakat çok sayıda güzel alan var. Şehir merkezinde, Kelebekler Vadisi’nde ve koylarda mangal keyfi yapabiliyor ya da odun ateşinde semaverinizle çay demleyebiliyorsunuz.

En Güzel Fethiye Piknik Alanları

Fethiye’de gidilmesi gereken piknik alanları her dönemin merak konusu. Hafta sonları sabah serinliğinde bir kahvaltı yapacak yer bulmak önemli. Bu aktivite için iki tip mekan bulunuyor. Ücretli ve ücretsiz. Ayrıca bazı piknik alanlarında ateş yakmak serbest. Fakat bazılarında mangal ya da diğer ateşli şeyler yapmak yasak. O halde gelin Fethiye’deki en güzel piknik alanları nerelermiş birlikte keşfedelim.

Fethiye’de piknik yapılacak yerlerin listesi:

  • Akmaz Piknik Alanı
  • Kuleli Piknik Alanı
  • Muhsin Yazıcıoğlu Parkı
  • Küçük Kargı Tabiat Parkı
  • Ölüdeniz Tabiat Parkı
  • Yeşilvadi Doğa ve Kamp Alanı
  • Kayık Seki Piknik Alanı
  • Aksazlar Kamp Alanı
  • Kıdrak Koyu
  • Katrancı Koyu Tabiat Parkı
  • Ömer Eşen Tabiat Parkı

Akmaz Piknik Alanı

Bu bölge iki kısımdan oluşuyor. Bir tarafı mesire alanı iken bir kısmı da sahil. Mesire alanında piknik yapma imkanınız var. Ateş yakmak da serbest. Gündüzleri güzel bir mangal yakıp bir yandan da denizde yüzebilirsiniz. Kıyısı çok temiz. Fakat alanda masa ve sandalye türü malzemeler yok. Eğer buraya gidecekseniz tam donanımlı gitmenizi öneriyoruz. Ayrıca çadır da getirirseniz güzel bir kamp gecesi de yaşayabilirsiniz.

Kuleli Piknik Alanı

Fethiye piknik alanları arasında belki de en güzel lokasyonlardan birine sahip Kuleli Piknik Alanı. Eskiden devletin bir işletmesiydi ve gerek fiyat gerekse de performans yönünden çok iyi bir alternatif sunuyordu. Fakat son yıllarda özelleştirilmesiyle biraz rant odaklı bir mekan haline geldi. Yine de bu olumsuz durum onun harika bir yer olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Doğanın kalbinde hissedeceksiniz. Çevre düzenlemesi de çok iyi. Ayrıca denize sıfır bir koy olduğunu da belirtelim. Biraz pahalı olan giriş ücretini öderim derseniz burası size iyi bir alternatif sunuyor.

fethiye-piknik-alanlari-3
Fethiye Piknik Alanları

Muhsin Yazıcıoğlu Parkı

Şehrin merkezinde Fethiyelilere nefes aldıran en önemli alanlardan birisi Muhsin Yazıcıoğlu Parkı. İçerisinde çok sayıda aktivite olanağı var. Basket, tenis ve çocuk oyun alanları çok ilgi görüyor. Ayrıca yürüyüş parkurlarıyla da spor dolu bir gün geçirmek mümkün. Burayı sıklıkla piknik için de tercih edenler var. Fakat mangal kesinlikle yasak. Kahvaltılarınızda aperatif bir şeyler yiyebilirsiniz. Son olarak giriş ücreti yok. Halka açık bir yeşil alan.

Küçük Kargı Tabiat Parkı

Hafta sonlarında aileniz ya da sevdiklerinizle bir araya gelebileceğiniz, büyük ağaçlarının serin gölgesinde hoş sohbetlere imza atabileceğiniz harika bir piknik alanı Küçük Kargı Tabiat Parkı. Çok sayıda gölgelik alanı var. Fakat ne yazık ki piknik alanları mevcut değil. Kendi masa ve sandalyelerinizi getirebilir ya da bir yer örtüsü ile geleneksel konsepti kullanabilirsiniz. Piknik kısmı ücretsiz ancak plaja doğru gittiğinizde özel işletmeler görüyorsunuz. Fethiye piknik alanları listemizde en iyiler arasında yer alıyor.

Ölüdeniz Tabiat Parkı

Bölgenin en popüler yeri. Denizi ve doğası harika bir tabiat parkı burası. Mangalcılar için ateş yakma yasağı olsa da piknik yapacaklar burayı tercih edebilir. Hem doğanın huzurunu keşfedebilir hem de eşsiz güzellikteki denizinde serinleyebiliyorsunuz. Ancak yaz sezonlarında çok yoğun olduğunu belirtelim. Bu kalabalıklar her geçen yıl ne yazık ki bölgeye tahribat da veriyor. Sakin bir deneyim yaşamak için Eylül ve Ekim ayları ideal.

Yeşilvadi Doğa Park ve Kamp Alanı

Doğal bir ortam burası. Şehirliler için huzuru bulmak adına iyi bir alternatif Yeşilvadi Doğa Park ve Kamp Alanı. Dilerseniz kendi piknik organizasyonunuzu yapabileceğiniz gibi, içerideki işletmeleri de tercih edebiliyorsunuz. Ancak ücretli hizmet veriyorlar. Kamp yapma imkanınız da var. Gece boyu sessizliğin içerisinde tüm stresinizi atabiliyorsunuz.

Kayık Seki Piknik Alanı

Fethiye’de en güzel manzaralı piknik alanlarından birisi. Ulaşımının çok kolay olması bireyler için burayı cazip kılıyor. Özellikle çocuklu aileler sıkça tercih ediyor. Çünkü geniş ve yeşil alanları var. Çocuklar doğanın keyfini çıkarırken aileler de mangal keyfi yapabiliyor. Tek handikap olarak tuvaletlerin ve çeşmelerin yetersiz sayıda olduğu belirtelim. Buna göre önlem alıp da geliniz.

Ücretsiz Fethiye Piknik Alanları

Günümüzde ücretli piknik hizmeti veren mekan sayısı hayli arttı. Daha makul bir gün geçirmek isteyenler ise ücretsiz Fethiye piknik alanları arıyor. Peki nerede? Aslında şehrin çok sayıda bölgesinde mesire alanları var. Buralara giderek piknik yapabiliyorsunuz. Örneğin Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’na giderek sevdiklerinizle yeşilliğin üzerinde bir piknik sofrası kurabiliyorsunuz. Ya da Küçük Kargı Tabiat Parkı’nda ücretsiz bir şekilde mangal yakabiliyorsunuz. Bu listeye daha çok sayıda doğal alan eklenebilir.

Fethiye Piknik Alanları Ne Kadar?

Ücretli konsepte sahip piknik alanları genel olarak özel işletmeye tabi oluyor. Giriş ücreti, hizmet bedeli, mangal yakma ücreti ve servis ücreti gibi ödemeler alınabiliyor. Eğer ki tabiat parkına girecekseniz 2022 yılında 30 TL ile 75 TL aralığında bir bedel ödemeniz gerekiyor. Özel işletmelerde ise mangalı onların yakmasını istiyorsanız 40 – 50 TL arası mangal bedeli alınabiliyor. Çocuklar tüm ücretlerden muaf tutuluyor.

2022’nin Fethiye piknik alanları fiyat listesi:

  • Kişi başı giriş 30 TL – 100 TL
  • Otomobil giriş ücreti 40 TL – 120 TL
  • Karavan giriş ücreti 150 TL – 250 TL
  • Mangal yakıp verme ücreti 40 TL – 60 TL
  • Tabak çatal kaşık servis ücreti 20 TL – 30 TL
  • WC Çeşme ortak alanlar (Ücretsiz)
  • Çadır kurmak (Yere göre farklılık gösteriyor)

Fethiye piknik alanları giriş ücretleri ve hizmet bedelleri yukarıdaki aralıkta. Dönemsel olarak değişkenlikler görülüyor. Gitmeden önce işletmeyi arayarak güncel fiyat tariflerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca hafta sonları çok yığılma olduğunu unutmayın. Keyifli bir süreç yaşamak için hafta içleri daha da iyi alternatife sahip. Siz de yukarıda belirttiğimiz piknik alanları tavsiyelerimizden birini seçerek tatilinize kısa bir huzur molası verebilirsiniz. Çadır kurarak konaklama da yapabiliyorsunuz. Şimdiden keyifli piknik süreçleri diliyoruz.

 

İlginizi çekebilir: Tandem Yamaç Paraşütü Nedir? Nasıl ve Nerede Yapılır?

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Whatsapp
Hızlı Rezervasyon
Merhaba,